Tobuli jaukią rudens dieną – blyneliai su moliūgais

Receptai

Tobuli jaukią rudens dieną – blyneliai su moliūgais

Reikia:

  • 0,5 kg. išvalyto moliūgo
  • 1 didelio arba 2 mažesnių kiaušinių
  • kelių šaukštų miltų
  • 1/2 a . šaukštelio kepimo miltelių
  • šaukšto cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
  • aliejaus kepimui

Moliūgą sutarkuokite, sumaišykite su paplaktu šakute kiaušiniu, įberkite miltus, kepimo miltelius, įberkite prieskonius, išmaišykite, masė turi būti grietinės tirštumo, jei moliūgas labai sultingas – įberkite šiek tiek miltų, bet nenukietinkite masės.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, po šaukštą dėkite moliūgų masės ir iškepkite blynelius. nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

Patiekite su cukrumi, klevų sirupu, medumi ar grietine.