Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Tradicinės litvakų latkės

Reikės: 5 didelių bulvių, 3 didelių svogūnų, poros vidutinio dydžio kiaušinių, poros šaukštų miltų, pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, druskos, juodųjų pipirų, augalinio aliejaus kepimui.

Pirmiausia, paruoškite bulves, jas ir svogūnus sutarkuokite stambia tarka. Tada šią masę sudėkite į drobinį maišelį, šaukštu arba rankomis išspauskite kiek galima daugiau daržovių sulčių. Tuomet dubenėlyje suplakite kiaušinį, jį supilkite į bulvių ir svogūnų masę, įmaišykite miltus. Jei masė vis dar skysta, jų įdėkite papildomai, apie 2 šaukštus. Tada berkite druską, pipirus, viską gerai išmaišykite. Laikas kepti. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, šaukštu dėkite paruoštą tešlą, juo išlyginkite blynų paviršių. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Latkėms iškepus, dėkite jas ant popierinio rankšluosčio. Taip riebalų perteklius nuvarvės.

Skanaus!

Šių blynų tešla taipogi atvira improvizacijoms bei lengvai pritaikoma įprastam lietuvių skoniui. Ruošiant latkes, galima įdėti ir fetos sūrio, saldžiųjų bulvių, varškės ar špinatų. Norintiems blynus valgyti ne su uogiene, verta išbandyti kitokį padažą. Jis gaminamas sumaišius varškę, kefyrą arba natūralų jogurtą, česnaką, druską, cukrų, pipirus ir krapus. Tačiau patarčiau tokias variacijas išbandyti tik bent kartą paragavus tradicinių latkių, kuriomis litvakai mėgaujasi nuo senovės.

72