Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Trinta saldžiųjų bulvių, imbiero ir kokosų pieno sriuba

Reikės: pusės kilogramo saldžiųjų bulvių, 2 didesnių morkų, 1 svogūno, arbatinio šaukštelio šviežio tarkuoto imbiero, šlakelio alyvuogių aliejaus, 1 kubelio ekologiško daržovių sultinio, žiupsnelio druskos, pipirų, kario ir maltų aitriųjų paprikų, stiklinės kokosų pieno, šiek tiek citrinos sulčių, mėgstamos duonos, ožkų sūrio ir pistacijų, pusės granato.

Supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas, kubeliais supjaustykite saldžiąsias bulves – viską kepkite keptuvėje apie 7 minutes. Sudėkite imbierą, paprikas, dar pakepkite apie porą minučių. Tada viską – į puodą, užpilkite kokosų pienu. Tuomet įdėkite sultinio kubelį, užvirkite, leiskite daržovėms suminkštėti. Puode trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos konsistencijos, įdėkite supjaustytą duoną, trinkite toliau. Pagardinkite druska, pipirais, įspauskite citrinos sulčių, įberkite kario. Sriubą supilstykite į lėkštes, pagardinkite granato sėklomis, smulkintomis pistacijomis ir ožkų sūriu. Skanaus!

„Kadangi trintos sriubos suteikia visišką laisvę improvizacijai, patiekalą galima gaminti labai skirtingais būdais. Pavyzdžiui, šis receptas yra įkvėptas Maroko virtuvės, tačiau paruoštas kitaip, nei įprasta. Tik viena išlieka nepakitę – tai nepaprastas, šarmingas bei į tikrą kulinarinę kelionę kviečiantis sriubos skonis, kurį tikrai rekomenduočiau išbandyti“.

27