Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Trinta sriuba su vištiena, avokadais bei lazdynų riešutais

Reikės: 600 g cukinijų, 1 svogūno, 1 avokado, 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus, 2 skiltelių česnako, pusės žaliosios citrinos, 2 kubelių ekologiško daržovių sultinio, vienos šviežių čiobrelių šakelės, 3 vištienos filė gabaliukų, 2 valgomųjų šaukštų smulkintų lazdyno riešutų, žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų, 1 valgomojo šaukšto smulkintų šviežių vaistinių šalavijų.

Pirmiausia, puode įkaitinkite aliejų, pakepkite smulkintą svogūną, tada įdėkite česnaką, vėliau – cukiniją, tada – čiobrelio šakelę. Įpilkite vandens, sudėkite sultinio kubelius, gerai išmaišykite, kad pastarieji ištirptų. Šiek tiek pavirkite. Tuomet į trintuvą sudėkite paruoštą avokadą, supilkite sultinį, įspauskite citrinos sulčių, pagardinkite druska ir pipirais.

Dabar ruoškite vištieną. Ją pakepkite, įdėkite druskos, pipirų, riešutus, šalavijus. Vėliau vištienos bei riešutų pagardą dėkite ant sriubos ir mėgaukitės.

„Šis patiekalas unikalus savo skirtingų ingredientų gausa. Jie sriubai suteikia išskirtinį skonį, tekstūrą, kvapą. Labai svarbus akcentas yra avokadai, kurių žalia spalva ypač žadina apetitą. Tuo tarpu lazdyno riešutai šioje sriuboje yra visiškai netikėtas, tačiau labai maistingas bei gardus pasirinkimas“, – tikina B. Baratinskaitė.

21