Vakarienei – patiekalas per 15 minučių

Be kategorijos, Receptai

Vakarienei – patiekalas per 15 minučių

Frikadelės, užkeptos orkaitėje su bulvėmis

Tokios bajoriškos vaišės tiks ir kasdieniam, ir šventiniam stalui.

Sudedamosios dalys:

  • 1 kg bulvių,
  • 1 stiklinė pieno,
  • 3 valg. š. sviesto,
  • 500 g vištienos faršo,
  • 3 šviežūs pomidorai,
  • 1 svogūno galvutė,
  • 50 g kietojo sūrio,
  • druskos ir prieskonių pagal skonį,
  • saulėgrąžų aliejaus kepimui,
  • žalumynų patiekalui papuošti.

Gaminimo eiga

  • Nuskuskite, supjaustykite ir išvirkite bulves pasūdytame vandenyje.
  • Nulupkite, smulkiai supjaustykite ir papildomai sutrinkite trintuvėje arba mėsos malimo mašinėle svogūną.
  • Faršą sumaišykite su svogūnu, druska ir prieskoniais.
  • Nuimkite nuo ugnies bulves, nupilkite vandenį, įpilkite pieno ir nepamirškite sviesto.
  • Trintuve arba grūstuve padarykite bulvių košę. Svarbiausia, kad ji nebūtų skysta.
  • Tolygiai paskirstykite bulvių košę kepimo formoje.
  • Iš faršo padarytas frikadeles 5 min. kepkite augaliniame aliejuje.
  • Frikadeles uždėkite ant bulvių košės.
  • Pomidorus susmulkinkite apskritimais arba gabaliukais.
  • Pomidorus uždėkite ant bulvių.
  • Sūrį sutarkuokite tarka.
  • Užkepėlę pabarstykite tarkuotu sūriu.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
  • Užkepėlę kepkite 15–20 min.
  • Patiekalą ištraukite iš orkaitės, pabarstykite žalumynais ir tiekite ant stalo karštą.
Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error
0