2021-02-27

Tuti.LT

Tavo laisvalaikis internete

Varškės ir guonų pyragas, receptas

Reikės:

  • 22-24cm. forma
Tešla:
  • 330g. miltų
  • 1.5 kiaušinio
  • 150g. sviesto
  • 60g. cukraus
  • 1.5a.š. kepimo miltelių
Įdaras:
  • 750g. riebios varškės
  • 170g. cukraus
  • 150g. aguonų
  • 3v.š. krakmolo
  • 3 kiaušiniai
  • Vanilės

Gaminimas:

Pirmiausiai pasiruošiame aguonas, jas užpildami karštu vandeniu ir palaikydami ~20min.
Tešlai išlydome sviestą ir jį atvėsiname. Kiaušinius su cukrumi išsukame , supilame atvėsusį sviestą. Į masę beriame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkome (arba kombaino pagalba) minkštą tešlą. Dedame į šaldytuvą kol darome įdarą.
Įdarui varškę kartu su cukrumi, krakmolu, kiaušiniais ir vanile blenderio pagalba sutriname iki vientisos masės. Varškės masę padaliname į 2dalis- didesnę ir mažesnę. Į mažesnę įdaro dalį dedame išbrinkusias, nusunktas(malti nereikia) aguonas ir gerai išmaišome.
Kai įdaras paruoštas, iš tešlos formuojame pyrago pagrindą formoje, padarydami aukštus kraštus. Po šaukštą dedame abu įdarus vieną ant kito, kol baigsis visas įdaras.
Kepame 170 laipsnių temperatūroje ~50-60min. Iškepusį pyragą atvėsiname kambario temperatūroje, o po to dedame į šaldytuvą bent 2-3val. arba per naktį.
17
Dalinkis naujienomis