Varškės ir uogų vyniotinis visiems, kas nori sulieknėti, ar tiesiog prižiūrintiems savo figūrą!

Receptai

Varškės ir uogų vyniotinis visiems, kas nori sulieknėti, ar tiesiog prižiūrintiems savo figūrą!

Ingredientai:

  • lavašas – 180 g
  • varškė 5% – 300 g
  • Juodieji serbentai – 350 g
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • cukrus – 50 g (25 g – įdarui, 25 g uogoms) arba pagal skonį
  • krakmolas – 2 nubraukti a.š.
  • vanilė – 1 g
  • Liesas jogurtas ar grietinė – 2-3 v.š. jei reikia

Gaminimas :

  1. Perpjaunam lavašo blyną pagal tai, kiek vyniotinių ruošiamės pagaminti iš čia nurodyto produktų kiekio. Man išėjo du.
    1. Atskiriam kiaušinio trynį nuo baltymo.
    1. Ruošiam varškės įdarą: sumaišom varškę, baltymą, cukrų ir vanilę, gerai išmaišom. Cukraus dedam pagal skonį. Įdaras turi gautis kreminis, kad būtų patogu jį tepti ant lavašo. Jei varškė per sausa, pridedam 2-3 v.š. jogurto ar grietinės.
    1. Įdarą plonu sluoksniu tepam ant lavašo, truputį palikdami neišteptą kraštelį.
    1. Varškės sluoksnį apibarstom juodųjų serbentų uogomis, bet netankiai.
    1. Uogas apibarstom trupučiu cukraus ir krakmolu – jis neleis uogų sultims ištekėti ir užkonservuos jas vyniotinio viduje.
    1. Susukam vyniotinį ir dedam jį ant skardos. Iš viršaus vyniotinius ištepam tryniu. Trynys ne tik padarys plutelę traškia, bet ir apsaugos lavašo tešlą, kad per greit nesudrėktų, ilgam išlaikydamas ją sausa ir traškia.
    1. Lavašo vyniotinius dedam į iki 180ºС laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam 30 – 35 minutes, kol lavašas taps gražiai apskrudęs.
    1. Leidžiam vyniotiniams šiek tiek ataušti orkaitėje, po to ištraukiam ir galim pjaustyti juos šiltus ar šaltus. Karštų vyniotinių geriau neliesti – uogų sultys bus dar neataušusios ir nesustingusios.
  1.  Šiek tiek šiltas vyniotinis iš lavašo su varškės-uogų įdaru tiesiog nuostabus. Jis primena štrudelį: varškės sluoksnis pradingsta dėl ryškaus uogų skonio, bet sukuria švelnų sluoksnį, dėl kurio uogų sultoms neleidžia sudrėkinti pačios tešlos. Tešla nesudrėksta ir neištyžta. Susidaro įspūdis, kad vyniotinis yra tik iš uogų sluoksnio ir plonos tešlos. Atrodo kaip uogų štrudelis.

Lavašas su varškės-uogų įdaru gaminamas greitai ir paprastai, o išeina rafinuotas dietinis kepinys.

Tai jums tikrai patiks!

Patiko? Pasidalink tai su draugais!
error
0