Varškės tortas „Mars“ receptas

Receptai

Varškės tortas „Mars“ receptas

Reikės:

    • šokoladiniai sausainiai: 250 gramų (naudoju „Selga“)
    • sviestas: 150 gramų
    • želatinos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • kreminė varškė: 350 gramų (arba paprasta 9% riebumo varškė)
    • vanilė: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 120 mililitrų
    • riebi grietinėlė: 250 mililitrų
    • „Mars“ šokoladukai: 3 (po 47 gramus)

 

  • Iš pradžių 26 centimetrų skersmens torto formą išklokite su kepimo popieriumi. Sausainius susmulkinkite blenderyje (arba sutarkuokite) bei sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gauta mase lygiu sluoksniu padenkite formos dugną bei stipriai suspauskite. Įdėkite į šaldytuvą maždaug 60 minučių.
  • Tuomet želatiną užpilkite su 60 mililitrų vandens, išbrinkinkite bei ištirpinkite ant nedidelės ugnies. Mikseriu išplakite varškę su cukrumi bei vanile. Atskirai išplakite grietinėlę. Šokoladukus smulkiai supjaustykite bei sumaišykite su varške. Po to palaipsniui įmaišykite išplaktą grietinėlę. Įmaišykite želatiną.

 

 

  • Tada gautą masę sukrėskite ant paruošto pado bei dėkite į šaldytuvą maždaug 4-6 valandoms. Viršų galite, jeigu norisi apibarstyti vienu sutrupintu sausainiu. Pasilepinkite!