2020-12-04

Tuti.LT

Tavo laisvalaikis internete

Velykinė varškės „Paska“ ,receptas

Velykinė varškės „Paska“ ,receptas

Reikės:

500 gramų varškės
250 mililitrų grietinėlės (kai kuriuose receptuose minima grietinė, bet aš gaminau su grietinėle)
125 gramai cukraus
100 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų razinų (galite naudoti kitus džiovintus vaisius)
50 gramų migdolų (arba lazdyno riešutų, be odelių, smulkintų ir pakepintų)
2 šaukšteliai citrinos žievelės
šiek tiek vanilės

Gaminimas:

1.Razinas užpylus verdančiu vandeniu pabrinkinkite (arba galima užpilti romu ir kiek ilgėliau palaikyti).
2.Sviestą išsukite su cukrumi, po to sudėkite kiaušinių trynius ir gerai vėl išsukite. Po to suberkite varškę ir išsukite iki purios vientisos masės, kad nebūtų jaučiami varškės gumulėliai. Supilkite grietinėlę ir kitus birius produktus. Viską gerai išmaišykite.
3.Naują 13- 14 cm. skersmens vazoną! (skirtą augalams sodinti) išklokite dviguba ar triguba marle. Supilkite masę ir užlanksčius kraštus paslėkite. Vazoną įstatykite į dubenį, kad būtų kur nubėgti atsiradusiam skysčiui. Paslėgę laikyti vėsiai. Po paros išverskite Paską į serviravimo indą.
4.Paprastai Paska puošiama džiovintais vaisiais. Ypač vertinamas tas atspaudas atsiradęs nuo marlės. Tad, ji dažniausiai taip ir pateikiama- natūraliai. Aš manau, kad prie jos gražiai atrodytų ir keli duplainiai. Tuo labiau, kad jie tiktų ir savo skoniu.
Autorius
151