Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Aitriųjų paprikų troškinys su šokoladu

Reikės:

  • 1 vidutinio dydžio svogūno,
  • 1 paprikos,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
  • 0,5 kg smulkintos jautienos,
  • skardinės konservuotų smulkintų pomidorų,
  • skardinės konservuotų raudonų pupelių,
  • kelių gabalėlių juodo šokolado,
  • 2 šaukštelių aitriųjų paprikų prieskonių ir žiupsnelio grūstų raudonųjų pipirų.

Gaminame:

Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūną, pipirus ir česnaką, kol svogūnas taps skaidrus. Sudėkite smulkintą jautieną ir kepkite, kol mėsa praras savo rausvą spalvą. Sudėkite likusius ingredientus ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie valandą.

Nedidelis kiekis juodo šokolado padeda kompensuoti pomidorų ir paprikų rūgštumą bei sustiprina aitriųjų paprikų skonį. Dėl šios priežasties kai kurie žmonės mano, kad šokoladas yra „slaptas ingredientas“ receptuose su aitriaisiais pipirais.

33