Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Alpinė šalvis su šakninėmis daržovėmis ir gruzdintu sviestu, receptas

Vienai porcijai reikės: 150 gramų alpinės šalvies, 60 gramų sviesto, trijų salierų stiebų, poros didesnių morkų, skiltelės citrinos, 30 gramų smidrų, 25 gramų vyšninių pomidorų, šalotinio svogūno, kelių skiltelių česnako, petražolių, prieskoninių žolelių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Pamarinuokite žuvį su smulkintu česnaku, druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, alyvuogių aliejumi. Šiaudeliais supjaustykite ir įkaitusioje keptuvėje, kol gražiai apskrus, pakepinkite pusę salierų, morkų, smidrų, visus pomidorus ir svogūną. Paskaninkite žiupsneliu druskos ir pipirų. Į verdantį vandenį įdėkite likusias daržoves, apvirkite 3 minutes ir dėkite į keptuvę kartu su jau apkeptomis daržovėmis. Pamarinuotą žuvį įdėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-ai minučių. Tuomet keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame pakepkite smulkintas petražoles bei česnaką, kepkite, kol atsiras putos. Galiausiai į lėkštę įdėkite žuvį, keptas daržoves, užpilkite sviestu ir pagardinkite skiltele citrinos.

Skanaus!

33