Pyragui reikės:
- 350 g miltų;
- 2 šaukštų cukraus;
- 1 šaukštelio druskos;
- 200 g sviesto;
- 6 šaukštų šalto vandens;
- 3 šaukštų pieno.
Įdarui reikės:
- 6 vnt. obuolių;
- 3 šaukštų cukraus;
- 0.5 vnt. citrinos;
- 1 šaukšto kukurūzų krakmolo;
- 0.25 šaukštelio cinamono;
- 0.25 šaukštelio maltų imbierų;
- 0.25 šaukštelio druskos.
|
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite į miltus ir sutrinkite. Masė turi atrodyti kaip smėlis.
- Įpilkite 6 šaukštus šalto vandens ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Jei tešla per sausa, įpilkite dar šaukštą vandens.
- Suformuokite tešlos paplotėlį, padalykite jį į dvi dalis – viena turi būti šiek tiek didesnė už kitą. Tešlos paplotėlius su-vyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių arba pasigaminkite tešlą iš vakaro.
- Paruoškite įdarą. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes, supjaustykite plonomis skiltelėmis. Dubenyje sumaišykite supjaustytus obuolius su cukrumi, citrinos sultimis, kukurūzų krakmolu ir prieskoniais.
- Imkite didesnį tešlos paplotėlį iš šaldytuvo ir iškočiokite 33 cm apskritimą ant miltais pabarstyto paviršiaus.
- Skardą (22 cm skersmens) patepkite riebalais, įdėkite tešlos apskritimą, kraštus prispauskite prie skardos kraštų.
- Sukrėskite obuolių įdarą ir uždenkite 24 cm skersmens tešlos apskritimu. Tešlos kraštus užspauskite. Tešlą patepkite pienu, įpjaukite per vidurį.
- Pyragą kepkite 180 °C orkaitėje 40–50 minučių. Prieš patiekdami atvėsinkite.
- Pyragą patiekite su ledais arba vaniliniu padažu.
|