Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Amerikietiškas obuolių pyragas

Reikės Gaminame
Pyragui reikės:

  • 350 g miltų;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 200 g sviesto;
  • 6 šaukštų šalto vandens;
  • 3 šaukštų pieno.

Įdarui reikės:

  • 6 vnt. obuolių;
  • 3 šaukštų cukraus;
  • 0.5 vnt. citrinos;
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo;
  • 0.25 šaukštelio cinamono;
  • 0.25 šaukštelio maltų imbierų;
  • 0.25 šaukštelio druskos.
  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite į miltus ir sutrinkite. Masė turi atrodyti kaip smėlis.
  2. Įpilkite 6 šaukštus šalto vandens ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Jei tešla per sausa, įpilkite dar šaukštą vandens.
  3. Suformuokite tešlos paplotėlį, padalykite jį į dvi dalis – viena turi būti šiek tiek didesnė už kitą. Tešlos paplotėlius su-vyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių arba pasigaminkite tešlą iš vakaro.
  4. Paruoškite įdarą. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes, supjaustykite plonomis skiltelėmis. Dubenyje sumaišykite supjaustytus obuolius su cukrumi, citrinos sultimis, kukurūzų krakmolu ir prieskoniais.
  5. Imkite didesnį tešlos paplotėlį iš šaldytuvo ir iškočiokite 33 cm apskritimą ant miltais pabarstyto paviršiaus.
  6. Skardą (22 cm skersmens) patepkite riebalais, įdėkite tešlos apskritimą, kraštus prispauskite prie skardos kraštų.
  7. Sukrėskite obuolių įdarą ir uždenkite 24 cm skersmens tešlos apskritimu. Tešlos kraštus užspauskite. Tešlą patepkite pienu, įpjaukite per vidurį.
  8. Pyragą kepkite 180 °C orkaitėje 40–50 minučių. Prieš patiekdami atvėsinkite.
  9. Pyragą patiekite su ledais arba vaniliniu padažu.
36