Ant grilio keptos dorados su daržovėmis
Reikės:
- 2 doradų
- 20 cm ilgio cukinijos
- 1 raudonosios paprikos
- 2 vid. dydžio mėlynųjų svogūnų
- 6–8 ridikėlių
- 6–8 pievagrybių
- 1 citrinos
Marinatui:
- ½ a. š druskos
- ½ a. š pipirų
- 2-3 šviežio šalavijo lapelių
- 1 šakelės šviežio peletrūno
- 1 citrinos
- 1 skiltelės česnako
- 2–3 v. š rapsų aliejaus
Gaminame:
Išdorokite žuvį, ją nuplaukite bei nusausinkite. Į dubenį suberkite grūstus 5 rūšių pipirus, druską, smulkiai sukapotus šalavijo, peletrūno lapelius, česnaką, įpilkite aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Marinatu įtrinkite žuvį. Palaikykite ją šaldytuve apie valandą, tada kepkite apie 15–20 minučių. Daržoves nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite gan stambiais gabalėliais. Jas gerai išmaišykite su prieskoniais ir suverkite ant bambukinių iešmelių, išmirkytų šaltame vandenyje. Kepkite apie 10 minučių uždaroje kepsninėje su grotelėmis.
109