Ant grotelių kepta lašiša su baltųjų smidrų salotomis ir ikrų padažu
Lašišai ir salotoms reikės:
- 600 g lašišų filė;
- 8 vnt. baltųjų smidrų (tinka ir žalieji);
- 1 vnt. agurko;
- 300 g ropinio kopūsto;
- 1 ryšulėlio krapų;
- 1 vnt. citrinos;
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- Keleto bulvių;
- Žalumynų pagal skonį;
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Ikrų padažui reikės:
- 200 ml riebios grietinės;
- 80 g ikrų;
- 1 vnt. citrinos žievelės.
Gaminame:
- Kruopščiai nulupkite smidrus ir nupjaukite apatinę jų dalį.
- Pasigaminkite salotas. Nuskuskite agurką ir ropinį kopūstą, plonai juos supjaustykite sūrio peiliu ar bulvių skustuku.
- Susmulkinkite krapus.
- Nutarkuokite viršutinį citrinos žievelės sluoksnį ir išspauskite sultis (žievelė naudojama ikrų padažui).
- Sumaišykite citrinų sultis, alyvuogių aliejų ir krapus.
- Suberkite ropinį kopūstą ir agurką, pagardinkite druska ir pipirais.
- Pasigaminkite ikrų padažą. Sumaišykite riebią grietinę, ikrus ir citrinos žievelę. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Kepkite lašišą ir smidrus ant tiesioginės kaitros.
- Patiekite lašišą su smidrais, salotomis, ikrų padažu ir bulvėmis.
- Papuošimui užbarstykite žalumynų.
Skanaus!
22