Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Ant grotelių kepta lašiša su baltųjų smidrų salotomis ir ikrų padažu

Lašišai ir salotoms reikės: 

  • 600 g lašišų filė;
  • 8 vnt. baltųjų smidrų (tinka ir žalieji);
  • 1 vnt. agurko;
  • 300 g ropinio kopūsto;
  • 1 ryšulėlio krapų;
  • 1 vnt. citrinos;
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • Keleto bulvių;
  • Žalumynų pagal skonį;
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Ikrų padažui reikės:

  • 200 ml riebios grietinės;
  • 80 g ikrų;
  • 1 vnt. citrinos žievelės.

Gaminame: 

  1. Kruopščiai nulupkite smidrus ir nupjaukite apatinę jų dalį.
  2. Pasigaminkite salotas. Nuskuskite agurką ir ropinį kopūstą, plonai juos supjaustykite sūrio peiliu ar bulvių skustuku.
  3. Susmulkinkite krapus.
  4. Nutarkuokite viršutinį citrinos žievelės sluoksnį ir išspauskite sultis (žievelė naudojama ikrų padažui).
  5. Sumaišykite citrinų sultis, alyvuogių aliejų ir krapus.
  6. Suberkite ropinį kopūstą ir agurką, pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Pasigaminkite ikrų padažą. Sumaišykite riebią grietinę, ikrus ir citrinos žievelę. Pagardinkite druska ir pipirais.
  8. Kepkite lašišą ir smidrus ant tiesioginės kaitros.
  9. Patiekite lašišą su smidrais, salotomis, ikrų padažu ir bulvėmis.
  10. Papuošimui užbarstykite žalumynų.

Skanaus!

22

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *