Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Ant grotelių keptas keksas su uogomis

Reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 2 a. š. vanilės ekstrakto
  • 200 g smulkių kvietinių miltų
  • 1⁄2 a. š. druskos
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 220 g sviesto
  • 125 ml grietinės
  • 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
  • 200 g šilauogių
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 2–3 v. š. tiršto balzaminio acto
  • šviežių bazilikų lapelių papuošimui

Gaminame:

Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje sumaišykite sviestą su cukrumi, vieną po kito įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, vanilės ekstraktą, citrinos sultis bei tarkuotą žievelę, įmaišykite miltų mišinį. Paruoštą tešlą supilkite į pailgą, kepimo popieriumi išklotą formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 40–50 minučių 180 °C temperatūroje. Atvėsusį keksą padalinkite į 8 lygias dalis ir trumpai, po porą minučių iš kiekvienos pusės, pakepinkite ant grotelių. Išplakite grietinėlę iki standžios masės ir užtepkite jos ant kekso gabalėlių. Kiekvieną papuoškite šilauogėmis, bazilikais ir apšlakstykite balzaminiu actu.

28