Ant grotelių keptas kopūstas su obuoliais ir krapais
Reikės:
- 1 vnt. kopūsto;
- 1 vnt. raudonojo svogūno;
- 1 šaukšto stambiagrūdžių garstyčių;
- 2 šaukštų baltojo vyno acto;
- 4 šaukštų rapsų aliejaus;
- 1 vnt. obuolio;
- 3 šaukštų sviesto;
- 1 pakuotė krapų;
- druskos, pipirų – pagal skonį.
Kaip gaminti:
- Nulupkite svogūną, supjaustykite jį ir krapus.
- Sumaišykite garstyčias su actu ir išmaišykite aliejuje. Sudėkite svogūną ir krapus. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Nulupkite obuolį, apšlakstykite obuolio skilteles padažu.
- Ištirpinkite sviestą. Supjaustykite kopūstą skiltelėmis ir aptepkite pjūvio paviršius sviestu. Kepkite kopūsto puses ant grotelių.
- Patiekite smailiagūžį kopūstą su padažu, bulvėmis ir veršiena ant iešmo ar kiaulienos nugarine.
Skanaus!
37