Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Ant grotelių keptos balzaminės čiobrelių paprikos

Reikės:

  • 5 žaliųjų paprikų,
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos ir ¼ arbatinio šaukštelio pipirų,
  • 2 valgomųjų šaukštų balzaminio acto,
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 1 šaukštelio Dižono garstyčių,
  • 1 skiltelės česnako,
  • 1 šaukštelio čiobrelių, druskos ir pipirų.

Gaminame: įkaitinkite lauko kepsninę arba orkaitę iki vidutinės temperatūros. Sudėkite paprikas į dubenį ir įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite druskos ir pipirų, viską išmaišykite. Ant grotelių paprikas kepkite po 4–5 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol pasirodys grotelių žymės. Kol paprikos kepa, pagaminkite marinatą. Sumaišykite balzaminį actą, alyvuogių aliejų, Dižono garstyčias, česnaką ir prieskonius. Baigę kepti, paprikas nedelsdami sumaišykite su marinatu ir, kad susigertų visi skoniai, maždaug 15 minučių palikite pastovėti kambario temperatūroje. Paprikas patiekti galite pabarstę šviežiais čiobreliais.

17