Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Aštrūs ridikėliai su garstyčiomis

Reikės:

  • 1 ryšelio ridikėlių,
  • puodelio baltojo vyno acto arba obuolių sidro acto,
  • puodelio vandens,
  • 3 šaukštų medaus arba klevų sirupo,
  • 2 arbatinių šaukštelių druskos,
  • 1 arbatinio šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių,
  • pusės arbatinio šaukštelio nesmulkintų garstyčių sėklų.

Papildomi priedai pagal skonį:

  • česnako skiltelės,
  • juodieji pipirai,
  • pankolio sėklos,
  • kalendros sėklos.

Gaminame: nupjaukite ridikėlių viršūnes ir apačias, tada aštriu peiliu supjaustykite labai plonais apskritimais ir sudėkite į stiklainį. Pabarstykite raudonųjų pipirų dribsniais ir garstyčių sėklomis. Nedideliame puode sumaišykite actą, vandenį, medų arba klevų sirupą ir druską. Retkarčiais pamaišydami užvirinkite mišinį, tada jį užpilkite ant ridikėlių.

Leiskite mišiniui atvėsti iki kambario temperatūros. Marinuotus ridikėlius galite patiekti iš karto arba uždengti ir palikti šaldytuve vėlesniam vartojimui. Jie gerai išsilaikys šaldytuve net keletą savaičių, nors patys traškiausi bus maždaug 5 dienas po užraugimo.

36