Atostogas primenantys skoniai: 2 marinatų receptai
Graikiškas marinatas
Reikės:
- Šlakelio kokybiško alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- 2–3 susmulkintų česnako skiltelių
- 2 šaukštelių kmynų
- Žiedeliais supjaustyto svogūno
- Saujos susmulkintų svogūnų laiškų ir petražolių
- Žiupsnelio muskato
- 1 cm smulkinto šviežio imbiero
- Žiupsnelio mairūnų
- Žiupsnelio raudonosios saldžiosios paprikos prieskonių
- Saujos smulkintų šviežių raudonėlių ir čiobrelių
- Kelių susmulkintų baziliko lapelių
- Žiupsnelio druskos
Prancūziškas marinatas
Reikės:
- Šlakelio rapsų aliejaus
- Žiupsnelio ožragės sėklų
- 2 susmulkintų česnako skiltelių
- Žiedeliais supjaustyto svogūno
- Žiedeliais supjaustytos paprikos
- Žiupsnelio pipirų
- Saujos susmulkintų krapų ir petražolės lapelių
- Žiupsnelio druskos
- Šlakelio citrinos sulčių
- Kelių šaukštelių garstyčių
- Šlakelio balto vyno acto
76