Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Augalinė bananų duona

Reikės:

  • 3 prinokusių bananų,
  • 1 banano duonos papuošimui,
  • 50 ml kokosų aliejaus (galite rinktis ir kitą augalinį aliejų),
  • 50 ml norimos rūšies „Vemondo“ augalinio gėrimo (pieno),
  • 40 g nerafinuoto cukraus,
  • 200 g viso grūdo speltos miltų,
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių,
  • 1 šaukšto kakavos miltelių,
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros, stačiakampį duonos kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje šakute arba maisto smulkintuvu sutrinkite tris bananus, supilkite aliejų ir pieną, suberkite cukrų ir sumaišykite, kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Tuomet tarpusavyje sumaišykite skystus ir sausus ingredientus bei maždaug du trečdalius gautos masės supilkite į kepimo indą.

Į likusią tešlos dalį įmaišykite šaukštą kakavos miltelių ir sudėkite ją ant jau supiltos tešlos viršaus, jeigu norite, peiliu ar dantų krapštuku pabraukykite kakavinę tešlą, kad ji susimaišytų su šviesiąja tešlos dalimi. Tada išilgai perpjaukite duonos papuošimui skirtą bananą ir uždėkite ant tešlos viršaus. Indą pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes, kol įbestas medinis pagaliukas jį ištraukus lieka sausas. Iškepusią bananų duoną atidėkite į šalį ir leiskite šiek tiek atvėsti, paskui su kepimo popieriumi perkelkite ant grotelių ir palaukite, kol pilnai atvės. Skanaus!

91