Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Avižiniai sausainiai receptas

Ingredientai:

  • 180 g kambario temperatūros sviesto
  • 200 g rudo cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio sodos
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 150 g kvietinių miltų
  • 2 kiaušinių
  • 2 stiklinių viso grūdo kapotų avižų

Papildomi galimi, bet ne būtini ingredientai: 

  • 1 šaukštelio cinamono
  • Saujos smulkintų riešutų arba į mažus gabaliukus supjaustyto šokolado

Procesas: 

  1. Įkaitinkite orkaitę (su vėjelio funkcija) iki 180 °C.
  2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi ir kiaušiniais.
  3. Į gautą masę įberkite miltus, kepimo miltelius, druską, sodą ir maišykite su šaukštu iki tol, kol nesimatys baltų miltų.
  4. Tada suberkite avižas ir maišykite su rankomis, kol gausis minkšta ir vientisa tešla.
  5. 2 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir padalinkite tešlą į 24 dalis. Tuomet suformuokite apvalius sausainius ir tvarkingai sudėliokite juos ant kepimo popieriaus paliekant tarpelius.
  6. Kepkite kiekvieną skardą atskirai po 15 minučių (arba kol sausainiai paruduos).
  7. Atvėsinkite ir valgykite su pienu arba arbata.
50