Avižiniai sausainiai receptas
Ingredientai:
- 180 g kambario temperatūros sviesto
- 200 g rudo cukraus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1/4 šaukštelio sodos
- 1/2 šaukštelio druskos
- 150 g kvietinių miltų
- 2 kiaušinių
- 2 stiklinių viso grūdo kapotų avižų
Papildomi galimi, bet ne būtini ingredientai:
- 1 šaukštelio cinamono
- Saujos smulkintų riešutų arba į mažus gabaliukus supjaustyto šokolado
Procesas:
- Įkaitinkite orkaitę (su vėjelio funkcija) iki 180 °C.
- Minkštą sviestą išplakite su cukrumi ir kiaušiniais.
- Į gautą masę įberkite miltus, kepimo miltelius, druską, sodą ir maišykite su šaukštu iki tol, kol nesimatys baltų miltų.
- Tada suberkite avižas ir maišykite su rankomis, kol gausis minkšta ir vientisa tešla.
- 2 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir padalinkite tešlą į 24 dalis. Tuomet suformuokite apvalius sausainius ir tvarkingai sudėliokite juos ant kepimo popieriaus paliekant tarpelius.
- Kepkite kiekvieną skardą atskirai po 15 minučių (arba kol sausainiai paruduos).
- Atvėsinkite ir valgykite su pienu arba arbata.
50