Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Avižinių miltų blynai su pienu

Reikės Gaminimo eiga
  • 300 g. avižinių miltų;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 750 ml. pieno;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • 1 šaukšto klevų sirupo arba medaus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių.
  • Patiekimui reikės:
  • Šviežių uogų;
  • Medaus arba klevų sirupo;
  • Natūralaus jogurto.
Dubenyje išplakite kiaušinius su klevų sirupu. Suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pusę pieno, gerai išmaišykite. Taip išvengsite gumuliukų. Supilkite likusį pieną, išmaišykite. Stebėkite tešlą, nes avižiniai miltai labai greitai išbrinksta, todėl likusį pieno kiekį reguliuokite patys. Tešla turi būti kaip įprastų miltų tešla lietiniams. Supilkite aliejų ir viską gerai išmaišykite;
Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi ir kepkite lietinius;
Avižinius blynus patiekite su šviežiomis uogomis, jogurtu arba medumi, klevų sirupu.
66