Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Baklažano kepsnys su avinžirniais ir feta

Reikės:

  • 5 šaukštų balzaminio acto,
  • šaukšto sojos padažo,
  • 2 smulkintų česnako skiltelių,
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • didelio baklažano,
  • 100 g keptuvėje pakeptų avinžirnių,
  •  2 vidutinio dydžio raudonųjų paprikų (skrudintų, nuluptų, išskobtų ir supjaustytų kubeliais),
  • 100 g fetos sūrio,
  • saujelės supjaustytų juodųjų alyvuogių,
  • raudonėlio,
  • petražolių,
  • druskos ir pipirų,
  • pitos duonelės (nebūtina).

Gaminame:

Puode sumaišykite balzaminį actą, soją, česnaką, alyvuogių aliejų, žoleles, druską ir pipirus. Įkaitinkite kepsninę iki vidutinės ugnies. Baklažaną supjaustykite išilgai į keturis griežinėlius, kad jie būtų panašūs į kepsnius. Aptepkite juos marinatu. Kepkite baklažanus ant grotelių 2 minutes iš kiekvienos pusės arba kol šie suminkštės, bet neištiš. Nukelkite nuo ugnies ir padėkite po 1 kepsnį ant kiekvienos patiekimo lėkštės.

Į nedidelį dubenį sudėkite avinžirnius, raudonąsias paprikas, fetą, juodąsias alyvuoges ir raudonėlį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite šiek tiek likusio marinato ir išmaišykite. Ant baklažanų kepsnio uždėkite 1 arba 2 šaukštus mišinio ir patiekite su skrudinta pitos duonele.

23