Baklažano kepsnys su avinžirniais ir feta
Reikės:
- 5 šaukštų balzaminio acto,
- šaukšto sojos padažo,
- 2 smulkintų česnako skiltelių,
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- didelio baklažano,
- 100 g keptuvėje pakeptų avinžirnių,
- 2 vidutinio dydžio raudonųjų paprikų (skrudintų, nuluptų, išskobtų ir supjaustytų kubeliais),
- 100 g fetos sūrio,
- saujelės supjaustytų juodųjų alyvuogių,
- raudonėlio,
- petražolių,
- druskos ir pipirų,
- pitos duonelės (nebūtina).
Gaminame:
Puode sumaišykite balzaminį actą, soją, česnaką, alyvuogių aliejų, žoleles, druską ir pipirus. Įkaitinkite kepsninę iki vidutinės ugnies. Baklažaną supjaustykite išilgai į keturis griežinėlius, kad jie būtų panašūs į kepsnius. Aptepkite juos marinatu. Kepkite baklažanus ant grotelių 2 minutes iš kiekvienos pusės arba kol šie suminkštės, bet neištiš. Nukelkite nuo ugnies ir padėkite po 1 kepsnį ant kiekvienos patiekimo lėkštės.
Į nedidelį dubenį sudėkite avinžirnius, raudonąsias paprikas, fetą, juodąsias alyvuoges ir raudonėlį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite šiek tiek likusio marinato ir išmaišykite. Ant baklažanų kepsnio uždėkite 1 arba 2 šaukštus mišinio ir patiekite su skrudinta pitos duonele.