Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Baklažanų suktinukai su ispanišku mojo padažu

Reikės:

Mojo padažui

  • ketvirčio puodelio migdolų be odelių,
  • 1 česnako skiltelės,
  • apie 185 g konservuotų keptų paprikų,
  • ketvirčio  šaukštelio maltų kmynų,
  • 2 šaukštelių vyno acto,
  • ketvirčio puodelio tyro alyvuogių aliejaus,
  • ketvirčio puodelio vandens,
  • druskos pagal skonį.

Baklažanų suktinukams:

  • 2 vidutinių baklažanų,
  • kokosų aliejus,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • skrudintų migdolų,
  • fetos sūrio ir smulkintos kalendros papuošimui.

Paruoškite padažą:

nusausinkite paprikas ir sutrinkite elektriniu plaktuvu su kitais ingredientais. Skonį galite pareguliuoti acto ir druskos kiekiu.

Užkaiskite orkaitę. Supjaustykite baklažanus išilgai plonomis riekelėmis. Jas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiekvieną riekelę patepkite plonu kokosų aliejaus sluoksniu, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite 5 minutes, tuomet apverskite ir kepkite dar 3 minutes (kol suminkštės).

Dėkite baklažano riekeles ant pjaustymo lentelės siauresniaisiais galais nuo jūsų. Užtepkite po šaukštą mojo padažo ant platesniųjų galų ir susukite riekeles link savęs. Ant serviravimo lėkštės supilkite likusį mojo padažą ir sudėkite baklažanų suktinukus. Papuoškite migdolais, feta ir kalendra.

46