Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

„Bento“ tortas su vaisiais ir riešutais

Reikės Gaminame
Torto sluoksniams reikės:

  • 250 g pasirinktų miltų;
  • 300 g cukraus;
  • 115 g nesūdyto sviesto, suminkštinto;
  • 180 ml pieno;
  • 3 vnt. didelių kiaušinių;
  • 10 g kepimo miltelių;
  • 2,5 ml vanilės ekstrakto;
  • Žiupsnelio druskos.

Glaistui reikės: 

  • 225 g sviesto, suminkštinto;
  • 500 g cukraus pudros;
  • 5 ml vanilės ekstrakto;
  • 45–60 mililitrų pieno arba grietinėlės.

Torto papuošimu reikės:

  • Įvairių vaisių (braškių, mėlynių, kivių ir kt.);
  • Pjaustytų migdolų ar kitų riešutų;
  • Valgomųjų gėlių (papuošimui, neprivaloma).
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros ir ištepkite riebalais bei miltais dvi 20 cm apvalias torto formas.
  2. Dubenyje sumaišykite suminkštintą sviestą ir cukrų iki purios masės.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno įmušimo. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  5. Palaipsniui sausus ingredientus pakaitomis su pienu supilkite į šlapius ingredientus ir maišykite, kol gerai susimaišys.
  6. Tolygiai padalykite tešlą į paruoštas tortines ir išlyginkite viršų.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25–30 min. arba kol į biskvito vidurį įkištas dantų krapštukas išlįs švarus.
  8. Išimkite pyragus iš orkaitės ir leiskite jiems 10 min. atvėsti kepimo formelėse, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
  9. Pagaminkite glajų: išplakite suminkštėjusį sviestą iki kreminės masės. Po to palaipsniui, po 125 g, suberkite cukraus pudrą ir toliau maišykite, kol gerai įsimaišys.
  10. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir pieną arba grietinėlę. Maišykite, kol glajus taps vientisas ir tepamas. Jei reikia, koreguokite konsistenciją pridėdami daugiau pieno.
  11. Surinkite tortą: vieną torto sluoksnį sudėkite ant tortinės lentos arba serviravimo lėkštės.
  12. Ant vieno torto sluoksnio viršaus užtepkite glaisto. Paskui ant viršaus uždėkite antrąjį torto sluoksnį ir viską padenkite dar vienu plonu glaisto sluoksniu.
  13. Atvėsinkite tortą šaldytuve apie 15–20 minučių, kad sustingtų sluoksniai. Paskui paskutiniu glaisto sluoksniu aptepkite tortą, kad paviršius būtų lygus.
  14. Nuplaukite ir paruoškite įvairius vaisius. Supjaustykite juos gabalėliais ir išdėliokite juos skirtingose torto vietose. Taip pat tortą galite papuošti konditerinėmis gėlėmis ir riešutais.
146