Torto sluoksniams reikės:
- 250 g pasirinktų miltų;
- 300 g cukraus;
- 115 g nesūdyto sviesto, suminkštinto;
- 180 ml pieno;
- 3 vnt. didelių kiaušinių;
- 10 g kepimo miltelių;
- 2,5 ml vanilės ekstrakto;
- Žiupsnelio druskos.
Glaistui reikės:
- 225 g sviesto, suminkštinto;
- 500 g cukraus pudros;
- 5 ml vanilės ekstrakto;
- 45–60 mililitrų pieno arba grietinėlės.
Torto papuošimu reikės:
- Įvairių vaisių (braškių, mėlynių, kivių ir kt.);
- Pjaustytų migdolų ar kitų riešutų;
- Valgomųjų gėlių (papuošimui, neprivaloma).
|
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros ir ištepkite riebalais bei miltais dvi 20 cm apvalias torto formas.
- Dubenyje sumaišykite suminkštintą sviestą ir cukrų iki purios masės.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno įmušimo. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Palaipsniui sausus ingredientus pakaitomis su pienu supilkite į šlapius ingredientus ir maišykite, kol gerai susimaišys.
- Tolygiai padalykite tešlą į paruoštas tortines ir išlyginkite viršų.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25–30 min. arba kol į biskvito vidurį įkištas dantų krapštukas išlįs švarus.
- Išimkite pyragus iš orkaitės ir leiskite jiems 10 min. atvėsti kepimo formelėse, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
- Pagaminkite glajų: išplakite suminkštėjusį sviestą iki kreminės masės. Po to palaipsniui, po 125 g, suberkite cukraus pudrą ir toliau maišykite, kol gerai įsimaišys.
- Įmaišykite vanilės ekstraktą ir pieną arba grietinėlę. Maišykite, kol glajus taps vientisas ir tepamas. Jei reikia, koreguokite konsistenciją pridėdami daugiau pieno.
- Surinkite tortą: vieną torto sluoksnį sudėkite ant tortinės lentos arba serviravimo lėkštės.
- Ant vieno torto sluoksnio viršaus užtepkite glaisto. Paskui ant viršaus uždėkite antrąjį torto sluoksnį ir viską padenkite dar vienu plonu glaisto sluoksniu.
- Atvėsinkite tortą šaldytuve apie 15–20 minučių, kad sustingtų sluoksniai. Paskui paskutiniu glaisto sluoksniu aptepkite tortą, kad paviršius būtų lygus.
- Nuplaukite ir paruoškite įvairius vaisius. Supjaustykite juos gabalėliais ir išdėliokite juos skirtingose torto vietose. Taip pat tortą galite papuošti konditerinėmis gėlėmis ir riešutais.
|