Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Bistro stiliaus tuno salotos

Salotoms reikės:

  • 140 g gelsvauodegio tuno filė savo sultyse;
  • 150 g salotų;
  • 3 vnt. kiaušinių;
  • 2 saujų alyvuogių;
  • 75 g cukrinių žirnelių.

Padažui reikės:

  • 50 g graikiško jogurto be priedų;
  • 1 šaukštelio garstyčių;
  • 4 g „Sriracha“ padažo;
  • 1 g česnako miltelių;
  • 5 g žaliųjų citrinų sulčių.

Gaminame:

  1. Kiaušinius 5 minutes pavirkite verdančiame vandenyje, atvėsinkite ir nulupkite lukštą.
  2. Blanširuokite avinžirnius.
  3. Į indą sudėkite salotas tiesiai iš pakuotės – jos jau išplautos.
  4. Išdėliokite per pusę perpjautus kiaušinius, mažesniais gabalėliais supjaustytus avinžirnius, ant viršaus – tuną ir alyvuoges.
  5. Sumaišykite padažą ir švelniai išmaišykite, sudėkite į salotas.

Skanaus!

72