Bistro stiliaus tuno salotos
Salotoms reikės:
- 140 g gelsvauodegio tuno filė savo sultyse;
- 150 g salotų;
- 3 vnt. kiaušinių;
- 2 saujų alyvuogių;
- 75 g cukrinių žirnelių.
Padažui reikės:
- 50 g graikiško jogurto be priedų;
- 1 šaukštelio garstyčių;
- 4 g „Sriracha“ padažo;
- 1 g česnako miltelių;
- 5 g žaliųjų citrinų sulčių.
Gaminame:
- Kiaušinius 5 minutes pavirkite verdančiame vandenyje, atvėsinkite ir nulupkite lukštą.
- Blanširuokite avinžirnius.
- Į indą sudėkite salotas tiesiai iš pakuotės – jos jau išplautos.
- Išdėliokite per pusę perpjautus kiaušinius, mažesniais gabalėliais supjaustytus avinžirnius, ant viršaus – tuną ir alyvuoges.
- Sumaišykite padažą ir švelniai išmaišykite, sudėkite į salotas.
Skanaus!
72