Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Braškiniai ledai su mėtomis, šokoladiniu glaistu ir riešutais

Reikės:

  • 2 puodelių pieno;
  • 2 puodelių riebios grietinėlės;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 1 puodelio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 2 puodelių trintų braškių;
  • saujos metų lapelių;
  • 200 g pieniško šokolado;
  • saujos migdolų.

Gaminame:

Visus ingredientus, išskyrus šokoladą ir riešutus, sudėkite į dubenį ir gerai išplakite iki vientisos masės. Sudėkite į ledų aparatą ir sušaldykite. Jei ledų aparato neturite, ledų masę sukrėskite į indrą, tinkamą laikymui šaldymo kameroje. Kas pusvalandį masę pamaišykite, šitaip joje bus mažiau ledo kristalų. Indą geriau rinkitės plastmasinį, jame ledai stings tolygiai.

Migdolus susmulkinkite, paskrudinkite įkaitintoje sausoje keptuvėje. Dubenyje virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą ir grietinėlę. Ledų rutuliukus patiekite dubenėlyje, užpylę tirpdytu šokoladu ir apibarstę skrudintais migdolais.

Taip pat skaitykite  Šimtalapis receptas

Skanaus!

91