Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Braškių, gražgarsčių ir bolivinių balandų salotos

Reikės:

  • 50 g bolivinių balandų kruopų
  • ¼ a.š. druskos
  • 80 g gražgarsčių
  • 200 g braškių

Padažui:

  • 2 v. š. citrinos sulčių
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. garstyčių
  • 1 a. š. medaus
  • žiupsnelio druskos

Gaminame:

Nuplaukite bolivinių balandų kruopas po šaltu tekančiu vandeniu, sudėkite jas į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 minučių. Išvirusias kruopas uždenkite ir palikite pastovėti 5 minutes. Tuomet kruopas nusausinkite ir palikite atvėsti. Nuplaukite braškes ir supjaustykite jas nedideliais gabalėliais. Nuplautas gražgarstes sudėkite į salotų indą, ant viršaus berkite atvėsintas bolivinių balandų kruopas ir braškes. Atskirame indelyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus, išmaišykite ir supilkite padažą ant salotų. Viską gerai išmaišykite ir patiekite.

129