Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Brusketa su voveraitėmis ir brie sūriu

Reikės:

  • 80 g lydyto „ghi“ sviesto;
  • 450 g voveraičių;
  • Itališkos duonos čiabata;
  • 125 g baltojo pelėsinio sūrio brie;
  • 10 g petražolių;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite voveraites apie 8 min. Pasūdykite ir atsidėkite.
  2. Čiabatą supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis (reikės 8 riekelių) ir lengvai paskrudinkite 200 ºC temperatūros orkaitėje.
  3. Sūrį supjaustykite riekelėmis, uždėkite ant čiabatos ir kepkite, kol išsilydys.
  4. Tuomet ištraukite iš orkaitės, uždėkite grybus, pabarstykite druska, pipirais ir kapotomis petražolėmis. Skanaus!

1 patarimas. Norėdami paryškinti grybų skonį, juos galite pagardinti čiobreliais.

2 patarimas. Vietoje pelėsinio sūrio galite naudoti mocarelą.

Skanaus!

115