Bulvienė su šviežiomis voveraitėmis
Reikės:
- 1 kg šviežių bulvių,
- 700 g šviežių voveraičių (gali būti ir daugiau, jeigu neturite – naudokite pievagrybius),
- 3 vidutinio dydžio morkų,
- 1 didelio svogūno,
- 100 g rūkytų lašinių (galite naudoti ir sviestą),
- 1-2 stiklinių pieno,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- ryšelio šviežių krapų.
Gaminimas:
Bulves nuplaukite, didesnes – supjaustykite ir sudėkite į puodą su vandeniu. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į puodą kartu su bulvėmis. Lašinius ir svogūną smulkiai supjaustykite ir paspirginkite keptuvėje (jeigu nenaudojate lašinių, pakepinkite svogūno gabalėlius svieste). Kai svogūnai suminkštėja, sudėkite ir troškinkite voveraites atviroje, dangčiu neuždengtoje keptuvėje tol, kol voveraitės paleis sultis ir nugaruos maždaug pusė susidariusio skysčio.
Išvirusias bulves nukoškite puode palikdami apie ketvirtadalį skysčio. Vėl užkaiskite puodą, supilkite pieną, kad apsemtų bulves, sudėkite kepintą svogūną, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Kai užvirs, apibarstykite smulkintais krapais ir patiekite į stalą. Skanaus!