Bulviniai blynai, receptas
Reikės:
- 4 vnt. bulvių;
- 2 vnt. kiaušiniu;
- 1 šaukšto bulvių krakmolo;
- 1 šaukšto miltų;
- 1 šaukštelio druskos;
- Aliejaus kepimui.
- Padažui reikės:
- Varškės;
- grietinės;
- krapų;
- druskos;
- pipirų.
Gaminame:
- Bulves nulupkite ir sutarkuokite. Sutarkuotas bulves apibarstykite druska ir atidėkite 2 minutėms, kad išsiskirtų skystis. Nusausinkite per sietelį.
- Bulves sudėkite į dubenį, muškite kiaušinius, berkite bulvių krakmolą, miltus ir gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje, įdėkite šaukštą bulvių blynų masės ir išlyginkite – suformuokite blynus.
- Kepkite blynus iš vienos pusės apie 1-2 minutes, kol jie pasidarys auksinės spalvos, tada apverskite ir kepkite, kol kita pusė taip gražiai apskrus.
- Patiekite su padažu.
Skanaus!
115