Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Bulviniai blynai, receptas

Reikės:

  • 4 vnt. bulvių;
  • 2 vnt. kiaušiniu;
  • 1 šaukšto bulvių krakmolo;
  • 1 šaukšto miltų;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • Aliejaus kepimui.
  • Padažui reikės:
  • Varškės;
  • grietinės;
  • krapų;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminame:

  1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite. Sutarkuotas bulves apibarstykite druska ir atidėkite 2 minutėms, kad išsiskirtų skystis. Nusausinkite per sietelį.
  2. Bulves sudėkite į dubenį, muškite kiaušinius, berkite bulvių krakmolą, miltus ir gerai išmaišykite.
  3. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, įdėkite šaukštą bulvių blynų masės ir išlyginkite – suformuokite blynus.
  4. Kepkite blynus iš vienos pusės apie 1-2 minutes, kol jie pasidarys auksinės spalvos, tada apverskite ir kepkite, kol kita pusė taip gražiai apskrus.
  5. Patiekite su padažu.

Skanaus!

115
Taip pat skaitykite  Biskvitiniai grybukai, receptas