- 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 vnt. svogūno, supjaustyto;
- 2 skiltelės česnako, sutrinto;
- 2 v. š. imbiero šaknies, sutarkuotos;
- 2 v. š. maltos kalendros;
- 2 v. š. malto kumino;
- 1 v. š. maltos ciberžolės;
- ½ v. š. cinamono;
- ¼ – ½ v. š. čili miltelių;
- 1 ¼ puodelio vandens;
- 4 vnt. pomidorų, supjaustytų;
- 500 g bulvių, supjaustytų kubeliais;
- 400 g konservuotų avinžirnių;
- 250 g pievagrybių, supjaustytų;
- 2 v. š. šviežios kalendros, supjaustytos;
- 75 g nesūdytų anakardžių;
- 1 žiupsnelio juodųjų pipirų;
- 2/3 puodelio natūralaus graikinio jogurto.
|
- Dideliame puode įkaitinkite pusę aliejaus, sudėkite svogūną, česnaką, imbierą, prieskonius, druską ir pipirus ir kepkite ant silpnos ugnies retkarčiais pamaišydami 10 minučių, kol svogūnas suminkštės.
- Į keptuvę suberkite pomidorus ir supilkite vandenį, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 15 minučių. Sudėkite bulves ir avinžirnius, uždenkite ir virkite 20 minučių.
- Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite grybus ir kepkite ant vidutinės ugnies dažnai maišydami 3–4 minutes, kol paruduos.
- Sudėkite grybus į karį kartu su anakardžių riešutais ir šviežia kalendra ir virkite dar 10 minučių. Įmaišykite jogurtą ir pakaitinkite karį keptuvėje jam neužverdant. Patiekite su ryžiais.
|