Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Bulvių, avinžirnių ir anakardžių karis

Reikės Gaminame
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 vnt. svogūno, supjaustyto;
  • 2 skiltelės česnako, sutrinto;
  • 2 v. š. imbiero šaknies, sutarkuotos;
  • 2 v. š. maltos kalendros;
  • 2 v. š. malto kumino;
  • 1 v. š. maltos ciberžolės;
  • ½ v. š. cinamono;
  • ¼ – ½ v. š. čili miltelių;
  • 1 ¼ puodelio vandens;
  • 4 vnt. pomidorų, supjaustytų;
  • 500 g bulvių, supjaustytų kubeliais;
  • 400 g konservuotų avinžirnių;
  • 250 g pievagrybių, supjaustytų;
  • 2 v. š. šviežios kalendros, supjaustytos;
  • 75 g nesūdytų anakardžių;
  • 1 žiupsnelio juodųjų pipirų;
  • 2/3 puodelio natūralaus graikinio jogurto.
  1. Dideliame puode įkaitinkite pusę aliejaus, sudėkite svogūną, česnaką, imbierą, prieskonius, druską ir pipirus ir kepkite ant silpnos ugnies retkarčiais pamaišydami 10 minučių, kol svogūnas suminkštės.
  2. Į keptuvę suberkite pomidorus ir supilkite vandenį, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 15 minučių. Sudėkite bulves ir avinžirnius, uždenkite ir virkite 20 minučių.
  3. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite grybus ir kepkite ant vidutinės ugnies dažnai maišydami 3–4 minutes, kol paruduos.
  4. Sudėkite grybus į karį kartu su anakardžių riešutais ir šviežia kalendra ir virkite dar 10 minučių. Įmaišykite jogurtą ir pakaitinkite karį keptuvėje jam neužverdant. Patiekite su ryžiais.
28