Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Bulvių pieno paruošimas namuose

Reikės: 3 puodelių šilto virinto vandens, vienos didelės bulvės, žiupsnelio druskos, arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto. Papildomai galima naudoti ketvirtį stiklinės smulkintų migdolų, 2 valgomuosius šaukštus medaus arba klevų sirupo saldinimui.

Pirmiausia, nuskuskite, supjaustykite ir išvirkite bulvę vandenyje, į kurį įdėkite druskos. Vandens, kuriame virė bulvė, neišpilkite. Jį supilkite į trintuvą, kartu sudėkite išvirtą bulvę, vanilę, migdolus ir medų arba klevų sirupą. Viską trinkite apie 5 minutes. Tuomet skystį nukoškite per drobinį rankšluostį.

Šį bulvių pieną galima naudoti kaip įprastą. Juo per pusryčius pagardinti dribsnius, kavą, naudoti kitiems patiekalams. Bulvių pienas taip pat gaminamas tiek šiltas, tiek šaltas. Abiem variantais reikės tik skirtingos temperatūros vandens. Tuo metu šaldytuve bulvių pienas gali būti laikomas kelias dienas, o prireikus – pašildomas.

26