Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Buritai su šašlykų mėsa

Reikės:

  • 350 g jau iškeptų  šašlykų,
  • 200 g jau išvirtų ryžių,
  • 1 nedidelio dydžio raudonojo svogūno,
  • 1 skiltelės česnako,
  • 1 šaukšto pomidorų padažo,
  • 4 vnt. kvietinių miltų paplotėlių,
  • 150 g salotų lapelių,
  • 75 g konservuotų kukurūzų (nebūtina),
  • 75 g konservuotų juodųjų pupelių (nebūtina),
  • 1 didelio pomidoro,
  • 100 g tarkuoto sūrio (svarbu, kad gerai lydytųsi kaitinamas),
  • alyvuogių aliejaus kepimui,
  • druskos,
  • pipirų bei kitų prieskonių,
  • šviežių kalendros lapelių serviravimui.

Gaminimas:

Keptuvėje ant viryklės įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą česnaką ir maždaug pusę smulkinto raudonojo svogūno, kepkite apie 2 minutes, kol svogūnas švelniai paruduos. Tuomet į keptuvę sudėkite supjaustytus šašlykus ir gerai išmaišykite su kitais ingredientais bei pomidorų padažu, jeigu reikia, pagardinkite prieskoniais. Iškepusį šašlykų mišinį buritams atidėkite į šalį.

Išdėliokite buritų paplotėlius priešais save ant lygaus maisto gaminimo paviršiaus, po lygiai padalinkite ir į kiekvieno paplotėlio centrą sudėkite ryžius, tuomet šašlykų ar kitos mėsos mišinį, dėkite smulkintas salotas, konservuotus kukurūzus ir pupeles, smulkintą pomidorą (būtinai išimkite sėklas), likusius svogūnus, apiberkite kalendros lapeliais ir tarkuotu sūriu. Atsargiai užlenkite paplotėlio kraštus ir tvirtai susukite kiekvieną buritą, kad neišsivyniotų. Skanaus!

53