Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Buritai su tofu ir šviežiomis daržovėmis

Reikės:

  • 2 tortilijų, 160 g „Vemondo“ tofu (geriausia naudoti originalaus skonio),
  • 10 vnt. pievagrybių,
  • 1 vidutinio dydžio balto svogūno,
  • pusė raudonosios paprikos,
  • saujos slyvinių pomidoriukų,
  • 1 avokado,
  • saujelės špinatų,
  • veganiško majonezo,
  • maždaug 100 g veganiško sūrio (naudoti nebūtina, tačiau taip – skaniau),
  • 2 šaukštelių ciberžolės,
  • 4 šaukštelių rūkytos paprikos,
  • 4 šaukštelių česnako miltelių,
  • žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimas:

Ant viryklės keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite supjaustytus svogūnus, jiems suminkštėjus suberkite pjaustytus pievagrybius. Kai abu buritų ingredientai apskrus, sudėkite smulkintą tofu, prieskonius, sūrį ir gerai viską išmaišykite. Sumažinkite viryklės kaitrą, leiskite sūriui išsilydyti ir tuo tarpu pasiruoškite daržoves – supjaustykite papriką, pomidoriukus ir avokadą.

Jeigu norite, tortilijos paplotėlį galite lengvai pašildyti, tuomet ant jo tepkite augalinį majonezą ar kitą norimą padažą. Per vidurį dėkite plėšytus špinatus, pakepintą tofu bei šviežias daržoves, viską suspauskite, užlenkite paplotėlio kraštus ir atsargiai susukite. Kad būtų patogiau valgyti, buritą galite perpjauti pusiau. Skanaus!

197