Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Burokėlių karpačio su gražgarste ir karamelizuotais graikiniais riešutais

Tai – tobulas užkandis arba garnyras, kuriame dera saldžių burokėlių, karamelizuotų traškių riešutų, švelnios fetos ir gražgarstės salotų skoniai. Įdomu, šviežia ir, žinoma, sveika.

Reikės:

  • 1 vidutinio dydžio žalio nenulupto burokėlio,
  • ketvirčio puodelio graikinių riešutų,
  • 1 šaukštelio kokosų aliejaus,
  • 1 šaukštelio medaus,
  • saujos gražgarstės lapų,
  • 30 g fetos sūrio.

Padažui:

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 1 šaukšto balzamiko acto,
  • 1 šaukštelio Dižono grūdėtųjų garstyčių,
  • 1 šaukštelio medaus,
  • pusės citrinos sulčių,
  • žiupsnelio jūros druskos.

Gaminimas:

Visus padažo ingredientus gerai sumaišykite. Burokėlį suvyniokite į foliją ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą arba kol suminkštės (patikrinti galite į burokėlį smeigdami dantų krapštuką arba peilį – turi lengvai slysti). Atvėsintą burokėlį nulupkite, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais ir išdėliokite lėkštėje. Truputį pasmulkintus graikinius riešutus berkite į pakaitintą keptuvę, paskrudinkite nuolat maišydami kelias minutes, tuomet supilkite kokosų aliejų ir medų, išmaišykite, pakaitinkite, kol skystis ims tamsėti, tuomet išjunkite kaitrą ir leiskite riešutams pravėsti. Burokėlių griežinėlius apipilkite dalimi padažo, gražgarstes dėkite ant viršaus lėkštės centre, pabarstykite feta ir riešutais – viską pagardinkite likusiu padažu.

61