Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Cepelinai kitaip

Reikės:

  • 600 g bulvių;
  • 100 g grietinės;
  • 100 g rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 1 svogūno;
  • 100 g pievagrybių;
  • 300 g maltos kalakutienos;
  • druskos, pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti:

  1. Išvirkite 400 g bulvių.
  2. 200 g bulvių nulupkite, supjaustykite ir išspauskite per sulčiaspaudę.
  3. Naudokite tiek sultis, tiek kapotas bulves. Sumaišykite virtas bulves ir minkštimą į vientisą masę, įberkite druskos.
  4. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir grybus.
  5. Kepkite maltą kalakutieną keptuvėje, sudėkite supjaustytus svogūnus ir grybus. Troškinkite apie 10 minučių, įberkite druskos ir pipirų.
  6. Bulvių masę paskirstykite ant kepimo popieriaus vienu sluoksniu, ištepkite grietine, uždėkite keptą kalakutieną ir vėl dėkite sluoksnį bulvių masės.
  7. Keptuvėje pakepinkite supjaustytą rūkytą kiaulieną iki traškumo.
  8. Užberkite kiaulieną ant sluoksnainio, viską dėkite į orkaitę ir kepkite 180° C temperatūroje apie 15 minučių.

Skanaus!

2 128