Cezario salotos su vištiena
2 porcijoms reikės:
- 250 g vištienos šlaunelių mėsos
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, pipirų
- ½ a.š. česnako miltelių
- ½ a.š. maltos paprikos
- 2–3 riekių šviesios duonos
- ½ a.š. džiovintų žolelių mišinio
- 150 g romaninių „Leafood“ salotų
- 30 g parmezano
Padažui reikės:
- 4 v.š. majonezo
- ½ a.š. dižono garstyčių
- 1 skiltelės česnako
- 2 ančiuvių filė (būtina!)
- 1 v.š. citrinos sulčių
- Šlakelio vorčesterio padažo
- 30 g parmezano
- Druskos, pipirų
Gaminame:
- Vištieną sumaišome su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, česnako milteliais ir malta paprika.
- Vištieną dedame į įkaitintą keptuvę ir apskrudiname po 3 minutes iš abiejų pusių, tuomet sumažiname kaitrą iki minimalios, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame dar 10 minučių. Iškepusiai vištienai leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet supjaustome juostelėmis. Kepant tokiu būdu vištiena bus itin sultinga, ne sausa.
- Ruošiame krutonus: duoną suplėšome gabalėliais, apšlakstome aliejumi, druska ir žolelių mišiniu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 7 min.
- Ruošiame padažą: visus jo ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
- Romanines salotas suplėšome ir sumaišome su padažu.
- Ant viršaus dedame vištienos juosteles, krutonus ir parmezano drožles.
18