Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Cezario salotos su vištiena

2 porcijoms reikės:

  • 250 g vištienos šlaunelių mėsos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • ½ a.š. česnako miltelių
  • ½ a.š. maltos paprikos
  • 2–3 riekių šviesios duonos
  • ½ a.š. džiovintų žolelių mišinio
  • 150 g romaninių „Leafood“ salotų
  • 30 g parmezano

Padažui reikės:

  • 4 v.š. majonezo
  • ½ a.š. dižono garstyčių
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 ančiuvių filė (būtina!)
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • Šlakelio vorčesterio padažo
  • 30 g parmezano
  • Druskos, pipirų

Gaminame:

  1. Vištieną sumaišome su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, česnako milteliais ir malta paprika.
  2. Vištieną dedame į įkaitintą keptuvę ir apskrudiname po 3 minutes iš abiejų pusių, tuomet sumažiname kaitrą iki minimalios, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame dar 10 minučių. Iškepusiai vištienai leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet supjaustome juostelėmis. Kepant tokiu būdu vištiena bus itin sultinga, ne sausa.
  3. Ruošiame krutonus: duoną suplėšome gabalėliais, apšlakstome aliejumi, druska ir žolelių mišiniu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 7 min.
  4. Ruošiame padažą: visus jo ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
  5. Romanines salotas suplėšome ir sumaišome su padažu.
  6. Ant viršaus dedame vištienos juosteles, krutonus ir parmezano drožles.
18

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *