Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

„Chlodnik“ – kaimynų lenkų šaltibarščių versija

Ar žinojote, kad mūsų kaimynai lenkai turi labai panašų į šaltibarščius savo nacionalinį patiekalą? Taigi kodėl nepabandžius kaimynų versijos?

Reikės:

  • 45 švieži burokėliai, geriausia dar su viršūnėmis,
  • 2 nulupti ir sutarkuoti agurkai ,
  • 6 sutarkuoti,
  • 3 šaukštai šviežių susmulkintų krapų,
  • 2 pundeliai svogūnų susmulkintų laiškų – gali būti su galvutėmis,
  • 4 stiklinės natūralaus jogurto,
  • 4 stiklinės kefyro arba pasukų,
  • 1 stiklinė grietinės,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • 3 kietai virti,
  • ketvirčiais supjaustyti kiaušiniai.

Gaminimas:

Nuimkite burokėlių lapus, o stiebelius susmulkinkite ir dėkite į didelį puodą. Burokėlius nulupkite, sutarkuokite ir suberkite į keptuvę. Įpilkite šalto vandens tiek, kad apsemtų burokėlius, ir pasūdę patroškinkite (apie 15 min.). Į puodą sudėkite smulkintus agurkus, ridikėlius, krapus, svogūnus, jogurtą, kefyrą, grietinę ir troškintus burokėlius, kai šie atvės. Pagardinkite druska ir pipirais, papuoškite kiaušiniu.

100