„Chlodnik“ – kaimynų lenkų šaltibarščių versija
Ar žinojote, kad mūsų kaimynai lenkai turi labai panašų į šaltibarščius savo nacionalinį patiekalą? Taigi kodėl nepabandžius kaimynų versijos?
Reikės:
- 4–5 švieži burokėliai, geriausia dar su viršūnėmis,
- 2 nulupti ir sutarkuoti agurkai ,
- 6 sutarkuoti,
- 3 šaukštai šviežių susmulkintų krapų,
- 2 pundeliai svogūnų susmulkintų laiškų – gali būti su galvutėmis,
- 4 stiklinės natūralaus jogurto,
- 4 stiklinės kefyro arba pasukų,
- 1 stiklinė grietinės,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- 3 kietai virti,
- ketvirčiais supjaustyti kiaušiniai.
Gaminimas:
Nuimkite burokėlių lapus, o stiebelius susmulkinkite ir dėkite į didelį puodą. Burokėlius nulupkite, sutarkuokite ir suberkite į keptuvę. Įpilkite šalto vandens tiek, kad apsemtų burokėlius, ir pasūdę patroškinkite (apie 15 min.). Į puodą sudėkite smulkintus agurkus, ridikėlius, krapus, svogūnus, jogurtą, kefyrą, grietinę ir troškintus burokėlius, kai šie atvės. Pagardinkite druska ir pipirais, papuoškite kiaušiniu.
100