Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Čioriso dešros sriuba – paprasta, bet itin gardi

Reikės:

  • 250 g Čioriso dešros,
  • 1 svogūno,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 1 raudonosios aitriosios paprikos,
  • 1 žaliosios aitriosios paprikos,
  • 1 kg bulvių,
  • pusė litro daržovių sultinio,
  • 50 g raudonųjų lęšių,
  • 1 šaukšto saldžiosios paprikos miltelių,
  • 1 šaukštelio kmynų,
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų,
  • petražolių sriubos papuošimui.

Gaminimas:

Čioriso dešrą supjaustykite kelių centimetrų dydžio gabalėliais, susmulkinkite svogūną, sutraiškykite česnako skilteles, iš aitriųjų paprikų išimkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite, nuskuskite ir kubeliais supjaustykite bulves. Gilesnėje keptuvėje ant viryklės įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite dešros gabalėlius, kepkite apie 2-3 minutes. Tuomet viryklės kaitrą sumažinkite, sudėkite svogūną, česnaką, nepamirškite ir aitriosios paprikos – kepkite apie 10 minučių, kol suminkštės svogūnai.

Kol daržovės troškinasi keptuvėje, puode pašildykite sultinį, į jį sudėkite bulves, lęšius, iš keptuvės išgriebkite ir į sriubą suberkite ir keptų daržovių bei dešros mišinį. Tada įberkite paprikos miltelių, kmynų, druskos bei pipirų, viskas gerai išmaišykite ir užvirinkite – vėliau sumažinkite viryklės kaitrą, puodą uždenkite dangčiu ir virkite apie pusvalandį, kol bulvės išvirs. Sriubą patiekite karštą, apibarstę smulkintomis petražolėmis.

Skanaus!

36