Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Citrininis rikotos pyragas

Reikės:

  • 100 g sviesto,
  • 300 g cukraus,
  • 400 g rikotos sūrio,
  • 3 kiaušinių,
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
  • 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
  • pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
  • pusės šaukštelio cukraus,
  • 300 g miltų,
  • cukraus pudros papuošimui.

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Dideliame dubenyje plaktuvu išmaišykite sviestą ir cukrų. Sudėkite rikotos sūrį ir maišykite dar  4–5 minutes iki purios masės, po vieną įmaišykite kiaušinius. Į sumaišytą masę dėkite vanilinį cukrų, citrinos sultis ir žievelę. Įmaišykite kepimo miltelius ir druską.

Suberkite miltus ir maišykite, kol viskas taps vientisa mase. Supilkite tešlą į paruoštą, sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite maždaug 45 minutes, kol pyragas taps standus. Prieš patiekdami pyragą atvėsinkite 15 minučių, o lėkštėje papuoškite cukraus pudra.

22