Citrininis rikotos pyragas
Reikės:
- 100 g sviesto,
- 300 g cukraus,
- 400 g rikotos sūrio,
- 3 kiaušinių,
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
- 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
- pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
- pusės šaukštelio cukraus,
- 300 g miltų,
- cukraus pudros papuošimui.
Gaminame:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Dideliame dubenyje plaktuvu išmaišykite sviestą ir cukrų. Sudėkite rikotos sūrį ir maišykite dar 4–5 minutes iki purios masės, po vieną įmaišykite kiaušinius. Į sumaišytą masę dėkite vanilinį cukrų, citrinos sultis ir žievelę. Įmaišykite kepimo miltelius ir druską.
Suberkite miltus ir maišykite, kol viskas taps vientisa mase. Supilkite tešlą į paruoštą, sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite maždaug 45 minutes, kol pyragas taps standus. Prieš patiekdami pyragą atvėsinkite 15 minučių, o lėkštėje papuoškite cukraus pudra.
22