Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Cukinijos salotos su nektarinais ir pekano riešutais

Reikės:

  • 600 g cukinijos
  • 300 g nektarinų
  • 100 g pekano riešutų
  • 100 g saliero
  • 4 v. š. smulkintų petražolių lapelių
  • 2 v. š. šviežio raudonėlio lapelių
  • 1 v. š. majonezo
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Tarkuotos 1 citrinos žievelės ir sulčių
  • 1⁄2 a. š. druskos
  • Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų

Gaminame: 

Nuplaukite cukiniją, supjaustykite ją riekelėmis, pasūdykite druska ir palikite 15 minučių. Vėliau nusausinkite cukiniją popieriniais virtuvės rankšluosčiais, užpilkite vieną valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir viską išmaišykite. Pekano riešutus apskrudinkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, 180 °C temperatūroje. Kol jie kepa, reikėtų nepamiršti pamaišyti. Tuo metu cukiniją kepkite įkaitintoje keptuvėje.

Skirkite apie 3-4 minutes vienai daržovės pusei, o kitai – 2 minutes. Kai cukinija iškeps, toje pačioje keptuvėje kepkite griežinėliais supjaustytus nektarinus, vienai pusei skirdami vos minutę. Padažą paruošite labai paprastai: valgomąjį šaukštą majonezo įdėkite į stiklinę, įberkite susmulkintą česnaką, įpilkite citrinos sultis, pagardinkite druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi, viską gerai išmaišykite. Keptą cukiniją ir nektarinus sudėkite į dubenį, kaip ir susmulkintą salierą, petražoles bei raudonėlius. Viską pabarstykite tarkuota citrinos žievele, užpilkite padažu bei apibarstykite keptais riešutais.

45