Pyragui reikės:
- 140 g kvietinių miltų;
- 2 šauktų cukraus;
- 0.25 šaukštelio druskos;
- 120 g sviesto;
- 4 šaukštų šalto vandens.
Įdarui reikės:
- 8 vnt. obuolių;
- 0.5 vnt. citrinos;
- 0.5 šaukštelio cinamono.
Trupiniams reikės:
- 100 g rudojo cukraus;
- 100 g kvietinių miltų;
- 0.25 šaukštelio malto muskato;
- 1 žiupsnelio druskos;
- 80 g sviesto;
- 1 šaukštelio vanilės esencijos.
|
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite į miltus ir sutrinkite iki smėlio konsistencijos. Maišydami tešlą įpilkite po 1 šaukštą ledinio vandens. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę, įdėkite ma-žiausiai 30 minučių į šaldytuvą arba pasigaminkite tešlą iš vakaro.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite 30 cm apskritimą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlos lakštą perkelkite ant 28 cm skersmens kepimo formos. Tešlą prispauskite prie kepimo formos kraštų ir dėkite 15 min. į šaldytuvą.
- Pasigaminkite trupinius. Dubenyje išmaišykite miltus, cukrų, muskatus, druską. Puode išlydykite sviestą su vanilės e-sencija, atvėsinkite ir supilkite į miltų mišinį, išmaišykite. Tešlą padėkite į šaldytuvą, kol gaminsite obuolių įdarą.
- Gaminkite įdarą. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes, supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite obuolius su 2 šaukštais lydyto sviesto, citrinos sultimis, 100 g cukrumi, cinamonu ir 30 g miltais.
- Iš šaldytuvo išimkite atvėsusį pyrago pagrindą, ant jo sukrėskite ir tolygiai paskirstykite pagamintą obuolių įdarą, o ant šio įdaro tolygiai paskirstykite tešlos trupinius.
- Dėkite pyragą į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite 45–50 minučių.
- Pyragą atvėsinkite. Patiekite su vaniliniais ledais arba vaniliniu padažu, plakta grietinėle.
|