Daržovių fajita
Reikės:
- 3 vnt. rudųjų didžiųjų pievagrybų;
- 2 vnt. virtų kukurūzų burbuolių;
- 2 vnt.paprikų;
- 1vnt.raudonojo svogūno;
- 1česnako skiltelės;
- 1vnt.žaliosios citrinos;
- 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio;
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 25 g šviežios kalendros;
- 1 pakuotės tortilijų;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminame:
- Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, pipirus, raudonėlį, sutarkuotą česnaką, įspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite.
- Paprikas ir svogūną supjaustykite ketvirčiais. Dubenyje sumaišykite paruoštas daržoves ir grybus su paruoštu marinatu ir palikite 1 valandai.
- Ant įkaitintų grotelių dėkite paprikas, kukurūzus, grybus, svogūnus. Kepkite apie 8–10 minučių.
Iškeptas daržoves ir grybus supjaustykite juostelėmis. - Nuo kukurūzų burbuolių peiliu nupjaukite minkštąją dalį.
- Tortiliją pašlakstykite vandeniu, dėkite ant grotelių ir trumpai pašildykite.
- Ant tortilijos dėkite šaukštą gvakamolės, supjaustytas daržoves, grybus, padažą, šviežios kalendros.
Skanaus!
92