Datulių ir apelsinų čatnis
Reikės:
- 3 apelsinų;
- 250 g datulių;
- 2 obuolių;
- 200 g rudojo cukraus;
- 2 šaukšteliai šviežio tarkuoto imbiero;
- 150 ml baltojo vyno acto;
- ½ šaukštelio druskos;
Gaminimas:
- Obuolius nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite sėklytes, tada supjaustykite plonais griežinėliais. Apelsiną nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais, nuimkite plėveles. Iš datulių išimkite kauliukus, supjaustykite mažais gabalėliais.
- Į puodą sudėkite visus produktus, užvirkite, kaitrą sumažinkite ir virkite retkarčiais pamaišydami apie 2,5 valandos, kol čatnis ims tirštėti.
- Nuimkite puodą nuo kaitros, leiskite pravėsti 20 minučių. Išpilstykite datulių ir apelsinų čatnį į stiklainius.
- Čatnio skonis bus dar geresnis, jei jį palaikysite šaltai kelias savaites.
34