Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Datulių ir grikių granola su pekaninėmis karijomis

Reikės:

  • 85 g grikių,
  • 4 vnt. datulių,
  • 100 g avižų dribsnių,
  • 2 šaukštų pekaninių karijų,
  • 2 šaukštų sultanų (galite naudoti ir įprastas razinas),
  • 1 šaukšto lukštentų saulėgrąžų sėklų,
  • 1 šaukšto lukštentų moliūgų sėklų,
  • 1 šaukšto migdolų drožlių,
  • 1 šaukštelio cinamono,
  • 2 šaukštelių rapsų aliejaus.

Gaminimas:

grikius per naktį mirkykite šaltame vandenyje, kitą rytą nupilkite vandenį ir grilius nuskalaukite po tekančio vandens srove. Datules suberkite į gilesnę keptuvę, įpilkite apie 300 ml vandens, įberkite cinamono ir trinkite iki vientisos masės rankiniu trintuvu. Tuomet suberkite grilius ir leiskite masei užvirti, nuimkite nuo keptuvės dangtį ir virkite dar apie 5 minutes.

Kol grikiai verda, įkaitinkite orkaitę iki 150 °C laipsnių temperatūros (jeigu naudojate kepimo su ventiliatoriumi režimą, nustatykite žemesnę temperatūrą), pasiruoškite ir kepimo popieriumi išklokite dvi dideles kepimo skardas. Į grilių ir datulių masę suberkite avižinius dribsnius, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite – griebkite masę šaukštu ir ant kepimo popieriaus išdėliokite mažus kauburėlius. Granolą kepkite apie 15 minučių, tuomet apverskite ir kepkite dar tiek pat laiko.

Sustengusią ir išsausėjusią datulių bei grikių granolą suberkite į dubenį bei sumaišykite su sėklomis, sultanomis ir per pusę perpjautomis pekaninėmis karijomis. Kai atvės, granolą patiekite su jogurtu, vaisiais ar pienu. Skanaus!

39