Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Desertas su bananų kremu ir trešnėmis

Reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 100 g cukraus pudros
  • 350 g plakamosios grietinėlės
  • 1 a. š. medaus
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1 banano
  • 1 v. š. citrinų sulčių
  • 150 g trešnių be kauliukų

Gaminame:

Išplakite kiaušinio baltymą iki standžių putų. Į baltymus suberkite cukraus pudrą, supilkite vanilės ekstraktą ir švelniai maišykite, kol masė taps blizgi. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, suformuokite morengus ir pašaukite juos į orkaitę, įkaitintą iki 120 °C. Kepkite apie 50 minučių, o kai iškeps, praverkite orkaitę, palaukite, kol morengai atvės, ir sutrupinkite juos. Bananą supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis ir sutrinkite šakute. Plakamąją grietinėlę iki standumo išplakite plaktuvu, tuomet suberkite cukraus pudrą, supilkite medų, trintus bananus ir viską išmaišykite. Į stiklines paskirstykite plaktos grietinėlės ir bananų masę, įberkite morengų gabalėlių ir patiekite su šviežiomis trešnėmis.

45