Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Dešrainiai su kepintais svogūnais

Reikės:

  • 3 vnt. svogūnų
  • 4 v. š. sviesto
  • 6 vnt. sviestinių bandelių dešrainiams
  • 1 a. š. susmulkinto česnako
  • Žiupsnelio druskos
  • 6 vnt. pieniškų arba grill dešrelių
  • 150 g mėgstamo tarkuoto sūrio
  • Žiupsnelio smulkintų čiobrelių
  • Pomidorų padažo
  • Garstyčių

Gaminame:

Įkaitinkite keptuvę, į ją įdėkite sviesto. Kai sviestas ištirps, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepkite juos, kol šie suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Iki vidutinės kaitros įkaitinkite grilį ir iškepkite dešreles. Geriausia jas kepti 7-10 minučių, kol dešrelės apskrus. Ant grilio pašildykite bandeles. Kol kepa dešrelės, paruoškite česnakinį sviestą. Nedideliame virimo inde sumaišykite sviestą ir smulkintą česnaką, gautą mišinį pašildykite, kol ištirps sviestas. Tuomet kiekvieną dešrainio bandelę aptepkite ištirpintu česnakiniu sviestu. Ant kiekvienos bandelės uždėkite po iškepusią dešrelę ir gausiai užberkite pakepintų svogūnų, užberkite smulkinto sūrio. Dešrainius įvyniokite į foliją, uždėkite ant kepimo grotelių ir palaikykite 5 minutes ant įkaitintų anglių. Galiausiai viską pagardinkite pomidorų padažu ir garstyčiomis.

30