Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Dubenėlis su lašiša, bolivinėmis balandomis ir mangais

Reikės:

  • 200 g mangų
  • 100 g žiedinių kopūstų
  • 50 g raudonųjų svogūnų
  • 100 g bolivinių balandų
  • 50 g lapinių burokėlių lapų
  • 200 g lašišos filė
  • 1 a. š. druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • 2 v. š. granatų sėklų
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v. š. žaliųjų citrinų sulčių
  • 1 a. š. smulkintų krapų

Gaminame:

Mangus nulupkite ir supjaustykite kubeliais, žiedinius kopūstus sulaužykite mažesniais žiedynais, o svogūnus susmulkinkite. Bolivines balandas nuplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir virkite apie 15 minučių. Pasūdykite lašišos filė ir iškepkite ją, keptuvėje po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusią lašišą pagardinkite pipirais. Švariame puode užkaiskite vandenį, įberkite druskos, suberkite žiedinius kopūstus ir virkite 5–7 minutes. Galiausiai į puodą sudėkite lapinius burokėlius ir dar minutę pavirkite. Nukelkite puodą nuo viryklės, nupilkite vandenį ir palikite ataušti. Į dubenėlius suberkite bolivines balandas, išdėliokite lašišos filė, mangus, žiedinius kopūstus bei lapinius burokėlius. Viską apibarstykite svogūnais, granatų sėklomis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei žaliųjų citrinų sultimis, papuoškite krapais ir patiekite. Skanaus!

95