Feta įdaryti baklažanai
Reikės:
- 2 baklažanų
- ½ a. š. druskos
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 150 g fetos
Padažui:
- 4 v. š. šviežių petražolių
- 2 skiltelių česnako
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- ¼ a. š. druskos
Gaminame:
Baklažanus nuplauname, nusausiname ir išilgai perpjauname pusiau. Minkštąją dalį apiberiame druska ir paliekame 15 minučių, tuomet nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Atsargiai išpjauname kiekvienos puselės minkštimą ir smulkiai jį supjaustome. Į gautus „laivelius“ įvarviname šlakelį alyvuogių aliejaus, suberiame minkštimo gabalėlius ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Kepame apie 30 minučių, tuomet ištraukiame iš orkaitės, apibarstome smulkiais fetos gabalėliais ir kepame dar 10 minučių. Kol baklažanai kepa, paruošiame padažą. Į dubenį supilame alyvuogių aliejų, suberiame smulkintą česnaką bei petražoles, įberiame druskos ir viską gerai išmaišome. Baklažanus patiekiame su paruoštu padažu.