Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Feta įdaryti baklažanai

Reikės:

  • 2 baklažanų
  • ½ a. š. druskos
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 150 g fetos

Padažui:

  • 4 v. š. šviežių petražolių
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • ¼ a. š. druskos

Gaminame:

Baklažanus nuplauname, nusausiname ir išilgai perpjauname pusiau. Minkštąją dalį apiberiame druska ir paliekame 15 minučių, tuomet nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Atsargiai išpjauname kiekvienos puselės minkštimą ir smulkiai jį supjaustome. Į gautus „laivelius“ įvarviname šlakelį alyvuogių aliejaus, suberiame minkštimo gabalėlius ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Kepame apie 30 minučių, tuomet ištraukiame iš orkaitės, apibarstome smulkiais fetos gabalėliais ir kepame dar 10 minučių. Kol baklažanai kepa, paruošiame padažą. Į dubenį supilame alyvuogių aliejų, suberiame smulkintą česnaką bei petražoles, įberiame druskos ir viską gerai išmaišome. Baklažanus patiekiame su paruoštu padažu.

31